Recept

Telecí sekaný řízek na másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
0
Vyzkoušej recept
0 1 Telecí sekaný řízek na másle 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (29%)
ID receptu: 525
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Citrony
150 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
100 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
25 g Sůl
750 g Telecí plec
60 g Tuk
40 g Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 224kJ
4% Sacharidy 14 g
24% Tuky 18 g
53% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Telecí sekaný řízek na másle postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a najemno umeleme se žemlí namočenou v mléce.

2

Mírně osolíme, okořeníme, přidáme vejce a kůru z omytého citronu a směs dobře promícháme.

3

Z připravené hmoty v mouce vytvarujeme oválné řízky asi 10mm silné. Vložíme je do pekáče vytřeného tukem a dáme do horké trouby prudčeji zapéci.

4

Po zapečení řízky obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí pečeme (dusíme) doměkka.

5

Řízky vyjmeme, šťávu procedíme, podle potřeby ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme ji a zjemníme máslem.

6

Nakonec šťávu nalijeme na řízky a vše krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
0
Vyzkoušej recept