Telecí sekaný řízek na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí sekaný řízek na másle
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sůl |
750 g | Telecí plec |
60 g | Tuk |
40 g | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 253,5mg |
---|---|
Cholesterol | 100,6mg |
Draslík | 242,0mg |
Vláknina | 565,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Telecí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí sekaný řízek na másle postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso opláchneme a najemno umeleme se žemlí namočenou v mléce. |
2 | Mírně osolíme, okořeníme, přidáme vejce a kůru z omytého citronu a směs dobře promícháme. |
3 | Z připravené hmoty v mouce vytvarujeme oválné řízky asi 10mm silné. Vložíme je do pekáče vytřeného tukem a dáme do horké trouby prudčeji zapéci. |
4 | Po zapečení řízky obrátíme, zastříkneme vodou a za občasného přelévání vzniklou šťávou je pod poklicí pečeme (dusíme) doměkka. |
5 | Řízky vyjmeme, šťávu procedíme, podle potřeby ji rozředíme nebo odvaříme, přisolíme ji a zjemníme máslem. |
6 | Nakonec šťávu nalijeme na řízky a vše krátce podusíme. |