Zdravý recept

Nakládáná zelenina v soli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52502

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 76 kcal
Kilojoule 316kJ
4% Sacharidy 14 g
246% Tuky 184 g
1167% Sodík 23 g
6% Bílkoviny 3 g

Nakládáná zelenina v soli postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer, kořenovou petržel a kedlubnu škrabkou oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Květák opláchneme pod studenou vodou a rozdělíme na menší růžičky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky a česnek na tenké plátky. Všechnu zeleninu dáme do velké misky, posypeme solí, nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a důkladně rukou promícháme.

2

Osolenou zeleninou naplníme malé skleničky. Povrch zeleniny ještě posypeme vrstvou soli. Ihned víčky pevně uzavřeme, aby se do skleníček nedostával vzduch.

3

Zeleninou naplněné skleničky odložíme na suché, chladné a tmavé místo, kde je můžeme udržovat delší dobu.

Poznámka

Takto připravenou zeleninu použijeme na přípravu vývaru, do zahuštěných polévek a podobných jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept