Nakládáná zelenina v soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládáná zelenina v soli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52502 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
500 g | Kedlubna |
500 g | Květák |
2 kg | Mrkev kořen |
1 kg | Petržel kořen |
60 g | Petržel - nať |
1,5 kg | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 479,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kedlubna, Květák, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nakládáná zelenina v soli postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, celer, kořenovou petržel a kedlubnu škrabkou oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Květák opláchneme pod studenou vodou a rozdělíme na menší růžičky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky a česnek na tenké plátky. Všechnu zeleninu dáme do velké misky, posypeme solí, nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a důkladně rukou promícháme. |
2 | Osolenou zeleninou naplníme malé skleničky. Povrch zeleniny ještě posypeme vrstvou soli. Ihned víčky pevně uzavřeme, aby se do skleníček nedostával vzduch. |
3 | Zeleninou naplněné skleničky odložíme na suché, chladné a tmavé místo, kde je můžeme udržovat delší dobu. |
Poznámka
Takto připravenou zeleninu použijeme na přípravu vývaru, do zahuštěných polévek a podobných jídel.