Nakládáná zelenina v soli

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer, kořenovou petržel a kedlubnu škrabkou oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Květák opláchneme pod studenou vodou a rozdělíme na menší růžičky. Cibuli s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na tenké proužky a česnek na tenké plátky. Všechnu zeleninu dáme do velké misky, posypeme solí, nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a důkladně rukou promícháme.
  • 2
    Osolenou zeleninou naplníme malé skleničky. Povrch zeleniny ještě posypeme vrstvou soli. Ihned víčky pevně uzavřeme, aby se do skleníček nedostával vzduch.
  • 3
    Zeleninou naplněné skleničky odložíme na suché, chladné a tmavé místo, kde je můžeme udržovat delší dobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.