Jednoduchý recept

Čalamáda bez vaření

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52513

Ingredience

600 g Cibule
600 g Cukr krupice
40 g Deko
6 ks Feferony
500 g Mrkev kořen
5 dl Ocet kvasný lihový
6 dl Olej slunečnicový
1,5 kg Paprika červená
3 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
18% Sacharidy 64 g
156% Tuky 117 g
2% Sodík 43 mg
8% Bílkoviny 4 g

Čalamáda bez vaření postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme, odstraníme poškozené listy, tvrdé košťály a nastrouháme na struhadle. Z paprik odstraníme jadřince, bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky. Mrkev škrabkou oškrábeme a také nastrouháme. Nakonec oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky.

2

Všechnu zeleninu dáme do vhodné velké nádoby. Přisypeme 1 sáček Deka a cukr. Přilijeme ocet, olej a vložíme drobně nasekané feferonky. Všechny suroviny důkladně promícháme, přiklopíme a dáme na 24 hodin odstát. Následovně připravenou zeleninovou směs naplníme do skleníček, které pevně víčky uzavřeme.

3

Naplněné skleníčky uložíme na chladné místo, kde je můžeme delší dobu uskladňovat.

Poznámka

Použijeme jako přílohu, ale také na přípravu jídel. Čas přípravy je uveden bez času odležení 24 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept