Špíz z makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z makrely
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
3 g | Kmín drcený |
800 g | Makrela - filety |
20 ml | Olej olivový |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 684,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kmín drcený, Makrela - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špíz z makrely postup přípravy receptu:
1 | Plátky filé z makrely očistíme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a podélně napíchneme na grilovací jehlu tak, že vytvoříme vlnovku. Potřeme olejem a vložíme na gril. Pečeme 3 minuty z každé strany, nejprve stranu s kůží. Podáváme s plátkem citronu. |