Jednoduchý recept

Houbová polévka s červenou čočkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52535

Ingredience

80 g Cibulka jarní
400 g Houby čerstvé
8 g Kari koření
40 g Kerblík
20 g Máslo čerstvé
40 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
25 g Protlak rajčatový
100 g Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
1000 ml Vývar z hovězích kostí
200 g Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
13% Sacharidy 48 g
30% Tuky 23 g
84% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Houbová polévka s červenou čočkou postup přípravy receptu:

1

Křemenáče očistíme, nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, kerblík posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme čočku, polovinu hub, osmahneme, přidáme cibulku, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Mezitím zbytek hub osmahneme v pánvi na kousku másla. Do polévky vmícháme smetanu, rajčatový protlak, kari koření a polévku rozmixujeme. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme plátky hub a kerblíkem.

Poznámka

Křemenáče můžeme nahradit jinými tvrdými houbami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept