Houbová polévka s červenou čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s červenou čočkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52535 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
80 g | Cibulka jarní |
200 g | Čočka červená |
400 g | Houby čerstvé |
8 g | Kari koření |
40 g | Kerblík |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Protlak rajčatový |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 833,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Čočka červená, Kari koření, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbová polévka s červenou čočkou postup přípravy receptu:
1 | Křemenáče očistíme, nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, kerblík posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme čočku, polovinu hub, osmahneme, přidáme cibulku, orestujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Mezitím zbytek hub osmahneme v pánvi na kousku másla. Do polévky vmícháme smetanu, rajčatový protlak, kari koření a polévku rozmixujeme. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů, posypeme plátky hub a kerblíkem. |