Jednoduchý recept

Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52548
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 988kJ
1% Sacharidy 5 g
72% Tuky 54 g
10% Sodík 197 mg
32% Bílkoviny 18 g

Sterilovaná hovězí roštěnka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Zaprášíme moukou a na rozpálené části sádla zprudka opečeme po obou stranách.

2

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Společně s nasekanou cibulí podusíme na zbytku sádla a přidáme k masu. Vše rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujem po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept