Jednoduchý recept

Dušené hovězí maso sterilované

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52551

Ingredience

50 g Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
500 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
0% Sacharidy 1 g
23% Tuky 17 g
22% Sodík 437 mg
67% Bílkoviny 38 g

Dušené hovězí maso sterilované postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, důkladně opláchneme, pokrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nasekáme a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Vložíme maso, po obou stranách opečeme a podlijeme vývarem. Necháme dusit do poloměkka.

2

Horké ihned rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z dušení a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

3

Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept