Recept

Koláč s meruňkami a likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 52552

Ingredience

5 polévková lžíce Créme fraiche
165 g Cukr krupice
250 ml Likér mandlový - Amaretto
50 g Mandle
10 ks Meruňky
400 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
100 g Rýže loupaná
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,193 kcal
Kilojoule 4 991kJ
43% Sacharidy 156 g
68% Tuky 51 g
0% Sodík 4 mg
30% Bílkoviny 17 g

Koláč s meruňkami a likérem postup přípravy receptu:

1

Nejprve naložíme rozpůlené meruňky do likéru, přidáme také rozpůlené pecky. Necháme stát 14 dní.

2

Utřeme 125 g másla a 125 g cukru. Poté přilijeme 200 ml mléka a rozemleté mandle, vyrobíme hladké těsto. Těsto necháme 25 minut v lednici.

3

Mezitím 200 ml mléka přivedeme k varu, přidáme vanilkový lusk a rýži. Zmírníme teplotu a vaříme 25 minut. Zatímco se rýže vaří, rozmixujeme 175 g meruněk naložených v likéru a likér na hladkou pastu. Jakmile se rýže uvaří, vyndáme vanilkový lusk, přidáme créme fraiche, meruňkovou pastu a pořádně zamícháme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.

4

Odležené těsto rozválíme na kruh o průměru 25 cm, pak dáme do formy, přikryjeme pečícím papírem a pečeme 20 minut. Poté na těsto dáme rýžovou náplň, polijeme 50 g rozpuštěného másla, posypeme 40 g cukru, rozložíme zbylé meruňky a dáme na 20 minut do trouby dopéct. Podáváme horké s lžící créme fraiche.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept