Koláč s meruňkami a likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s meruňkami a likérem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 52552 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
5 polévková lžíce | Créme fraiche |
165 g | Cukr krupice |
250 ml | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Mandle |
175 g | Máslo čerstvé |
10 ks | Meruňky |
400 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Rýže loupaná |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 432,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Meruňky, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč s meruňkami a likérem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve naložíme rozpůlené meruňky do likéru, přidáme také rozpůlené pecky. Necháme stát 14 dní. |
2 | Utřeme 125 g másla a 125 g cukru. Poté přilijeme 200 ml mléka a rozemleté mandle, vyrobíme hladké těsto. Těsto necháme 25 minut v lednici. |
3 | Mezitím 200 ml mléka přivedeme k varu, přidáme vanilkový lusk a rýži. Zmírníme teplotu a vaříme 25 minut. Zatímco se rýže vaří, rozmixujeme 175 g meruněk naložených v likéru a likér na hladkou pastu. Jakmile se rýže uvaří, vyndáme vanilkový lusk, přidáme créme fraiche, meruňkovou pastu a pořádně zamícháme. Předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia. |
4 | Odležené těsto rozválíme na kruh o průměru 25 cm, pak dáme do formy, přikryjeme pečícím papírem a pečeme 20 minut. Poté na těsto dáme rýžovou náplň, polijeme 50 g rozpuštěného másla, posypeme 40 g cukru, rozložíme zbylé meruňky a dáme na 20 minut do trouby dopéct. Podáváme horké s lžící créme fraiche. |