Ovoce naložené v rumu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce naložené v rumu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 52554 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
100 g | Jahody zahradní |
100 g | Maliny |
100 g | Meruňky |
1 l | Rum |
100 g | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 183,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 443,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Meruňky, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce naložené v rumu postup přípravy receptu:
1 | Ovoce umyjeme, zbavíme pecek a stopek, dáme do speciálního hliněného hrnce. Přisypeme cukr a zalijeme rumem, aby ovoce bylo zcela ponořené. Ovoce musíme udržet pod hladinou, takže použijeme plastovou mřížku. Hrnec přikryjeme potravinářskou fólií a přiklopíme pokličkou. Necháme minimálně 14 dní odstát. |
Poznámka
Každou sezonu můžeme přidělat další dávku.