Zelenina s hřebenatkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s hřebenatkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52571 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
300 g | Hřebenatka |
100 g | Okurka salátová |
80 ml | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 386,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hřebenatka, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelenina s hřebenatkami postup přípravy receptu:
1 | Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena, rajčata nakrájíme na kostičky. Z oloupané okurky vykrojíme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Hřebenatky (červenou část odkrojíme) nakrájíme na kostičky. |
2 | Citronovou šťávu smícháme s olejem, octem a solí. |
3 | V míse promícháme zeleninu s hřebenatkami a přelijeme připravenou zálivkou. |