Pečené vepřové s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené vepřové s hořčicí
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1,6 kg | Vepřové kotlety |
Na brambory | |
---|---|
1 kg | Brambory |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Zakysaná smetana |
Na omáčku | |
80 g | Hořčice |
120 g | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 205,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Brambory, Sůl, Zakysaná smetana, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené vepřové s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na omáčku v misce promícháme hořčici s medem. |
2 | Do vymazaného pekáče vložíme maso, obložíme osolenými plátky brambor, které přelijeme smetanou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut. |
3 | Poté maso přelijeme hořčičnou omáčkou a pečeme další půl hodiny. |
Pečené vepřové i s bramborami - velmi dobré. Vše v jednom udělané, žádná hromada našpiněného nádobí. A máte sváteční oběd!! Kombinace medu s hořticí je zajímavá chuťová změna. Pepř tomu dodá říz - nešetřete!