Pálivá pomerančová příloha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivá pomerančová příloha
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 52581 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kardamom |
300 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 716,8mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 139,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Hořčičné semínko, Hřebíček mletý, Jablka, Kardamom, Ocet jablečný, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pálivá pomerančová příloha postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče oloupeme a kůru pokrájíme na 5 mm široké proužky, které necháme stranou. Oloupané pomeranče rozebereme na díly. |
2 | V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Poté přidáme nakrájená jablka bez jádřinců, kardamom a hořčičná semínka a vše dusíme 5 minut. |
3 | Nakonec vložíme díly pomerančů, pomerančovou kůru, hřebíčky, cukr a ocet a 40 minut dusíme při mírné teplotě. |
4 | Poté směs dáme do sterilizovaných sklenic a necháme vychladnout. |