Jednohubky s tuňákovou pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednohubky s tuňákovou pomazánkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52599 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
120 g | Bageta |
20 ml | Citronová šťáva |
5 g | Kerblík |
5 g | Koriandr čerstvý |
5 g | Máta |
10 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
140 g | Tuňák v oleji |
80 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 401,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Citronová šťáva, Kerblík, Koriandr čerstvý, Máta, Pažitka, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jednohubky s tuňákovou pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka z konzervy necháme okapat, vložíme do misky, vidličkou trochu rozmělníme, přidáme žervé, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme, až vznikne hladký krém. |
2 | Lístky máty, koriandru, kerblíku a pažitku posekáme najemno a přimícháme do pomazánky. Necháme v lednici chvíli uležet, aby se rozvinula vůně bylinek. |
3 | Bagetu nakrájíme na silnější plátky, bohatě pomažeme tuňákovou pomazánkou, vyskládáme na servírovací tác a podáváme. |