Jednoduchý recept

Mušlový salát s mungo výhonky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52602

Ingredience

Na salát
1 ks Avokádo
120 g Mungo klíčky
1 ks Mušle slávky
50 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
250 ml Vývar rybí
2 ks Šalotka
Na zálivku
1 kávová lžička Balsamico ocet
2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
3 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 polévková lžíce Olej z tykvových semen
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
9% Sacharidy 31 g
33% Tuky 25 g
51% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Mušlový salát s mungo výhonky postup přípravy receptu:

1

Rajčata oloupeme, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z něho pecku. Dužninu pokrájíme na kousky. Nakrájená rajčata a avokádo promícháme v misce. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Na menší kousky pokrájíme mungo klíčky. Jak nakrájenou šalotku, tak i mungo klíčky vmícháme do směsi z rajčat a avokáda.

2

Přichystáme si zálivku. Do misky vlijeme bílý vinný ocet, balzamikový ocet, olej z pšeničných klíčků a tykvový olej. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme zeleninu.

3

Kartáčkem dobře odrbeme mušle. Do hrnce vlijeme rybí vývar a vložíme do něj mušle. Přivedeme vývar k varu a počkáme, až se mušle otevřou. Potom z jejich lastur vybereme maso a vmícháme ho do salátu. Nakonec salát posypeme nasekanou petrželkou a podáváme ho.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept