Mušlový salát s mungo výhonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušlový salát s mungo výhonky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52602 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
1 ks | Avokádo |
120 g | Mungo klíčky |
1 ks | Mušle slávky |
50 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
250 ml | Vývar rybí |
Na zálivku | |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
3 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 polévková lžíce | Olej z tykvových semen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Mušle slávky, Rajčata, Šalotka, Vývar rybí, Balsamico ocet, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mungo klíčky, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný, Olej z pšeničných klíčků, Olej z tykvových semen nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Mušlový salát s mungo výhonky postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Rajčatovou dužinu nakrájíme na kostičky. Avokádo omyjeme, rozpůlíme a odstraníme z něho pecku. Dužninu pokrájíme na kousky. Nakrájená rajčata a avokádo promícháme v misce. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Na menší kousky pokrájíme mungo klíčky. Jak nakrájenou šalotku, tak i mungo klíčky vmícháme do směsi z rajčat a avokáda. |
2 | Přichystáme si zálivku. Do misky vlijeme bílý vinný ocet, balzamikový ocet, olej z pšeničných klíčků a tykvový olej. Osolíme a opepříme. Zálivkou přelijeme zeleninu. |
3 | Kartáčkem dobře odrbeme mušle. Do hrnce vlijeme rybí vývar a vložíme do něj mušle. Přivedeme vývar k varu a počkáme, až se mušle otevřou. Potom z jejich lastur vybereme maso a vmícháme ho do salátu. Nakonec salát posypeme nasekanou petrželkou a podáváme ho. |