Salát z rajčat a tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rajčat a tuňáka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52603 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
100 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 529,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majonéza, Rajčata, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z rajčat a tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Do majonézy vmícháme hořčici a pepř. Cibuli nakrájíme na plátky, rajčata na dílky. Tuňáka slijeme, necháme okapat a rozebereme na kousky. |
2 | Na mísu naskládáme dokola rajčata s cibulí, do středu dáme tuňáka a majonézu. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |