Letní zeleninový salát s koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní zeleninový salát s koriandrem
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52612 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
500 g | Hrachové lusky |
250 g | Hrášek |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Rajčata |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 822,6mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Hrachové lusky, Hrášek, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Ocet vinný, Rajčata, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Letní zeleninový salát s koriandrem postup přípravy receptu:
1 | Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata. |
2 | Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme. |
3 | Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme. |
4 | Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem. |