Recept

Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52642

Ingredience

1 ks Banány
80 g Hrušky
80 g Jablka
1 ks Mandarinky
50 g Máslo čerstvé
160 g Zmrzlina vanilková
Na omáčku
1 ks Badyán
50 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
1 ks Kardamom
100 g Perník
40 ml Rum
1 ks Skořice celá
40 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 094kJ
21% Sacharidy 76 g
26% Tuky 20 g
2% Sodík 40 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ovoce oloupeme, z jablka a hrušky vykrojíme jádřince. Mandarinku rozebereme na dílky, banán nakrájíme na kolečka, jablko a hrušku nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Perník nastrouháme.

2

Badyán, hřebíček, kardamom a skořici (cca 4 cm) vhodíme do vroucí vody, přidáme perník a cukr. Směs mícháme, až se cukr a perník rozpustí. Na mírném plameni za častého míchání vaříme asi 15 minut.

3

Na rozpuštěné máslo vložíme ovoce a smažíme dozlatova. Ovocem příliš nemícháme, aby se nerozpadlo. Směs s kořením scedíme a vmícháme do ní rum a smetanu a zahřejeme, aby byla omáčka horká, ale nevaříme.

4

Zmrzlinu podáváme obloženou horkým ovocem a přelité horkou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept