Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52642 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Banány |
80 g | Hrušky |
80 g | Jablka |
1 ks | Mandarinky |
50 g | Máslo čerstvé |
160 g | Zmrzlina vanilková |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Badyán |
50 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Kardamom |
100 g | Perník |
40 ml | Rum |
1 ks | Skořice celá |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 43,6mg |
Draslík | 499,8mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Hrušky, Jablka, Mandarinky, Zmrzlina vanilková, Cukr krupice, Hřebíček, Kardamom, Rum, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Badyán, Perník, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zmrzlina s horkým ovocem a omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ovoce oloupeme, z jablka a hrušky vykrojíme jádřince. Mandarinku rozebereme na dílky, banán nakrájíme na kolečka, jablko a hrušku nakrájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. Perník nastrouháme. |
2 | Badyán, hřebíček, kardamom a skořici (cca 4 cm) vhodíme do vroucí vody, přidáme perník a cukr. Směs mícháme, až se cukr a perník rozpustí. Na mírném plameni za častého míchání vaříme asi 15 minut. |
3 | Na rozpuštěné máslo vložíme ovoce a smažíme dozlatova. Ovocem příliš nemícháme, aby se nerozpadlo. Směs s kořením scedíme a vmícháme do ní rum a smetanu a zahřejeme, aby byla omáčka horká, ale nevaříme. |
4 | Zmrzlinu podáváme obloženou horkým ovocem a přelité horkou omáčkou. |