Salát z brokolice s rýžovými nudlemi, mandlemi a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z brokolice s rýžovými nudlemi, mandlemi a zázvorem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52645 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brokolice |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
200 g | Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu |
120 g | Mandle plátky |
100 g | Nudle rýžové |
4 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Salát hlávkový |
10 ks | Shiitake houby |
5 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1,5 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Nudle rýžové, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Shiitake houby, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu, Mandle plátky, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z brokolice s rýžovými nudlemi, mandlemi a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Na 15 minut namočíme do horké vody sušené houby shiitake, pak je slijeme a nakrájíme na plátky. Mezitím nasekáme čerstvý koriandr, nastrouháme čerstvý zázvor a nadrobno nasekáme chilli papričku, oloupaný česnek a jarní cibulku. Brokolici rozebereme na růžičky, které zbavíme stonků a na nudličky nakrájíme dobře oprané listy hlávkového salátu. Nasucho opražíme mandlové lupínky. |
2 | Do hlubší nádoby s velmi horkou vodou namočíme na 10 minut sušené rýžové nudle. Když změknou, slijeme je, dáme do mísy a přidáme rybí omáčku s rýžovým octem, hnědým třtinovým cukrem a 2 lžícemi dezertního čínského rýžového vína. Přidáme 3 lžíce nasekaného koriandru, vše dobře promícháme a odstavíme. |
3 | Ve wok pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3 minuty za stálého míchání jarní cibulky s česnekem, chilli papričkou a zázvorem. Když cibulka změkne, přidáme růžičky brokolice a smažíme, až směs dostane jasnou zelenou barvu. Pak přidáme slité kukuřičné paličky s houbami a při vysoké teplotě stále mícháme. Přilijeme zbylé víno s rýžovým octem a sojovou omáčkou a ještě minutu smažíme. Nakonec přidáme nudlovou směs, vše dobře promícháme a odstavíme. |
4 | Na talíře rozdělíme salátové nudličky, na které navršíme nudlovou směs. |
5 | Salát servírujeme posypaný praženými mandlovými lupínky a zbytkem sekaného koriandru. |