Recept

Salát z listového špenátu s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52647

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
150 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 122kJ
4% Sacharidy 13 g
26% Tuky 20 g
37% Sodík 749 mg
23% Bílkoviny 13 g

Salát z listového špenátu s vejci postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme dresink. Dohladka umixujeme zakysanou smetanu s jednou oloupanou velkou červenou nadrobno nakrájenou cibulí. Umixovanou směs necháme alespoň 2 hodiny v chladničce rozležet, potom přimícháme červený vinný ocet, sůl a čerstvě mletý pepř.

2

Mladé špenátové listy dobře opereme, osušíme a odřízneme stonky a střední žíly. Vejce uvaříme v kastrůlku s vodou natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a strunovým kráječem je nakrájíme na šestiny. Jednu oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme na plátky, černé olivy podélně rozpůlíme a vypeckujeme.

3

Na servírovací talíře rozdělíme špenátové listy s cibuli, spolu je promícháme a navrch rozložíme dílky vajec s olivami.

4

Salát servírujeme přelitý vychlazeným dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept