Kalábrijský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalábrijský bramborový salát
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52650 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 ks | Brambory |
3 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
8 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kalábrijský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř. |
2 | Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat. |
3 | Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet. |
4 | Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme. |
Poznámka
Tento salát je vhodný nejen jako samostatný pokrm (předkrm či salát), ale také se výborně hodí jako příloha k pečeným rybám nebo masovým minutkám.