Opečený chléb se žampiony a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečený chléb se žampiony a sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52651 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
140 g | Sýr beaufort |
Na houby | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Na chléb | |
2 krajíc | Chléb konzumní |
50 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko plnotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 186,7mg |
Draslík | 380,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 305,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Žampiony čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr beaufort, Máslo čerstvé, Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Opečený chléb se žampiony a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony i sýr nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme. V misce rozšleháme vejce s mlékem, solí a pepřem. |
2 | Na másle podusíme žampiony s česnekem. Krajíce chleba namočíme do vaječné směsi, až chleba nasákne a osmažíme ho na másle z obou stran. Osmažené krajíce chleba přeložíme do zapékací mísy, na každý položíme sýr a navrstvíme dušené žampiony. V předehřáté troubě zapékáme zhruba 5 minut. |