Salát z kachních prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kachních prsou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
2 kávová lžička | Čaj černý |
80 g | Čočka červená |
500 g | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
100 g | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Salát kadeřavý |
1 ks | Salát Polníček |
4 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Na zálivku | |
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 192,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čočka červená, Omáčka Hoisin, Sůl, Voda pitná, Balsamico ocet mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Kachní prsa, Rajčata Cherry, Salát hlávkový, Salát kadeřavý, Salát Polníček, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků, Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z kachních prsou postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme kachní prsa, osušíme je a vetřeme do nich sůl. Necháme přes noc v chladu uležet. |
2 | Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kachní prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kachní prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut. |
3 | Prsa vyndáme a na kůži je nakrojíme do mřížky. Připravíme si pánev, na kterou vlijeme olej a prsa na něj vložíme nejprve kůží dolů. Opékáme zprudka 5 minut, pak prsa obrátíme, ztlumíme plamen a ještě 10 minut dopečeme. Vyndáme prsa z pánve a do jejich kůže zatřeme omáčku Hoisin. Odložíme na 10 minut stranou a necháme maso odležet. |
4 | Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní doměkka čočku. Pak vodu scedíme a čočku necháme v sítu okapat. |
5 | Opláchneme polníček a hlávkový a kadeřavý salát a z každého odlomíme několik listů. Necháme listy okapat a pak je rozložíme do mísy. Omyjeme cherry rajčata a rozpůlíme je. Do mísy rozložíme čočku a půlky rajčat. |
6 | V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, balzamikový a vinný ocet, olivový olej a vše opepříme. Zálivkou přelijeme půlky rajčat a čočku. |
7 | Nakonec kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na salát. |