Smažené lupínky z batátů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené lupínky z batátů
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52659 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
150 g | Brambory sladké (Batáty) |
300 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
69% Kalorie 1,369 kcal
Kilojoule 5 727kJ
3% Sacharidy 10 g
200% Tuky 150 g
10% Sodík 209 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 197,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 14,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.

Smažené lupínky z batátů postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké lupínky. Smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 180°C zhruba 3 minuty. Okapané lupínky necháme okapat na ubrousku, prochladlé osolíme a podáváme. |