Recept

Rychlý hrnkový koláč s višněmi

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Rychlý hrnkový koláč s višněmi 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52671

Ingredience

270 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
1,3 dl Mléko - podmáslí
335 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
800 g Višně

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
13% Sacharidy 45 g
27% Tuky 21 g
3% Sodík 63 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rychlý hrnkový koláč s višněmi postup přípravy receptu:

1

Zralé višně v sítu omyjeme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Do mísy nasypeme krupicový cukr, přilijeme slunečnicový olej, přidáme vejce a promícháme. Postupně za neustálého míchání přisypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva, dochutíme 2 špetkami soli a přilijeme podmáslí. Vše důkladně promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou. Po celém těstě rozložíme višně, posypeme je moučkovým cukrem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut. Když jsou okraje těsta dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, vychladlý nakrájíme na čtverce a podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Rychlý hrnkový koláč s višněmi
Višně jsem použila mražené bez pecek, bylo jich jen 500 g. V ingrediencích je buď mléko nebo podmáslí, tak jsem zvolila mléko a oproti receptu jsem musela dát o malinko více. Pekla jsem na plechu vyloženém papírem na pečení. V receptu je docela dost oleje i cukru, mě osobně koláč příliš "neoslovil", ale někomu třeba může chutnat, tak nebudu hodnotit negativně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept