Recept

Teplý zeleninový salát se šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52673

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Hrachové lusky
200 g Hrách
200 g Hrášek
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Pórek
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
3 ks Šalotka
75 g Špenát listový čerstvý
100 g Šunka uzená
2 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 575kJ
26% Sacharidy 93 g
20% Tuky 15 g
22% Sodík 445 mg
60% Bílkoviny 34 g

Teplý zeleninový salát se šunkou postup přípravy receptu:

1

Z pórků odstraníme zelené části a kořínky. Bílé části nakrájíme na kolečka, z mladých hrachových lusků odkrojíme stopky a špičky a oloupané šalotky rozčtvrtíme a čtvrtky překrojíme napůl. Dále umeleme pepř, na tenké plátky nakrájíme oloupaný česnek a velké oloupané žampióny, na proužky nakrájíme plátky šunky a nahrubo nastrouháme sýr parmezán.

2

Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 2 minuty vařit zelený hrášek s pórkem, pak přidáme hrachové lusky, necháme přejít varem, slijeme a odložíme.

3

Ve větší pánvi na 2 lžících olivového oleje 1 minutu restujeme česnek se šalotkami, pak přidáme omyté a okapané mladé špenátové listy a za stálého míchání dále restujeme. Když špenát změkne, do pánve přidáme uvařenou zeleninu, zbytek oleje a šunku, osolíme, opepříme a promíchanou směs necháme 2-3 minuty prohřát.

4

Hotový salát rozdělíme na talíře, navrstvíme na něj houby a zakapeme citrónovou šťávou.

5

Salát servírujeme posypaný nahrubo nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept