Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem
Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52679 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibulka jarní |
150 ml | Jogurt bílý |
400 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Majonéza |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pomeranče |
1 ks | Salát římský |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 499,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Majonéza, Med včelí, Paprika žlutá, Pepř černý celý, Pomeranče, Salát římský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem postup přípravy receptu:
1 | Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy. |
2 | Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme. |
3 | Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí. |
4 | Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem. |