Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy.
  • 2
    Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme.
  • 3
    Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.
  • 4
    Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.