Recept

Zelený salát s ančovičkami a vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52695

Ingredience

8 ks Ančovička - filety
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 ks Salát hlávkový
60 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 418kJ
3% Sacharidy 11 g
24% Tuky 18 g
32% Sodík 637 mg
59% Bílkoviny 33 g

Zelený salát s ančovičkami a vejci postup přípravy receptu:

1

Tři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a nakrájíme na čtvrtky. Opraný hlávkový salát a čekanku rozdělíme na jednotlivé listy, podélně rozkrojíme cherry rajčata, nakládané kapary nahrubo posekáme, napříč rozpůlíme 8 ančoviček. Dále na hrubém struhadle nastrouháme sýr parmezán, nasekáme petrželovou nať a umeleme pepř.

2

Na servírovací talíře rozložíme střídavě vždy 4 salátové a 4 čekankové listy špičkou ven. Na dva protilehlé salátové listy položíme čtvrtky vejce, na druhé dva po půlce ančovičky, čekankové listy posypeme sekanými kapary. Do středu talířů položíme dvě půlky rajčátek a čtvrtku vejce se dvěma půlkami ančoviček, vše podle chuti osolíme a opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem a citronovou šťávou.

3

Salát pak servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept