Zelený salát s ančovičkami a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený salát s ančovičkami a vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52695 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
2 ks | Čekanka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 248,2mg |
Draslík | 696,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Čekanka, Citronová šťáva, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelený salát s ančovičkami a vejci postup přípravy receptu:
1 | Tři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupáme a nakrájíme na čtvrtky. Opraný hlávkový salát a čekanku rozdělíme na jednotlivé listy, podélně rozkrojíme cherry rajčata, nakládané kapary nahrubo posekáme, napříč rozpůlíme 8 ančoviček. Dále na hrubém struhadle nastrouháme sýr parmezán, nasekáme petrželovou nať a umeleme pepř. |
2 | Na servírovací talíře rozložíme střídavě vždy 4 salátové a 4 čekankové listy špičkou ven. Na dva protilehlé salátové listy položíme čtvrtky vejce, na druhé dva po půlce ančovičky, čekankové listy posypeme sekanými kapary. Do středu talířů položíme dvě půlky rajčátek a čtvrtku vejce se dvěma půlkami ančoviček, vše podle chuti osolíme a opepříme, zakapeme panenským olivovým olejem a citronovou šťávou. |
3 | Salát pak servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a petrželovou natí. |