Vepřenky s cibulí (minutka)

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
554 mg
Cukr
476 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo se žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou. Přidáme sůl, koření a vše dobře promícháme.
  • 2
    Z připravené hmoty tvarujeme tenčí ploché placičky. Rychle je pečeme po obou stranách do zlatavé barvy.
  • 3
    Každou upečenou vepřenku navrchu potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Vepřenky s cibulí (minutka)
Velmi doporučuji vyzkoušet tohle klasické jídlo, ale na běžný oběd pro dospělého to chce zdvojnásobit dávku ingrediencí. Pouze cibule a hořčice dle chuti. Hodí se jak s bramborem a nějakou zeleninou, tak i třeba jen s chlebem. Pokud nelpíme na minutkové úpravě a připravujeme více porcí, tak se dá připravit krátkým pečením v troubě. Palec nahoru😎