Marinované filé s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované filé s paprikami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52700 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1,5 kg | Filé rybí |
300 ml | Kokosové mléko |
1 ks | Limetka |
7 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 104,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Kokosové mléko, Limetka, Limetková šťáva, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinované filé s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Den předem připravíme filé. Nekřehčené mražené bílé rybí filé necháme povolit a pak ho pokrájíme na kostky o hraně 1 cm. Rybí kostky dáme do mísy, přidáme 5 lžic limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, dále sůl, mletý pepř a promícháme. Rybí směs pak necháme přes noc zakrytou v chladničce marinovat. |
2 | Druhý den, když je ryba pevná a matná, marinádu slijeme, nebude již potřeba. |
3 | Červenou a zelenou papriku zbavené stopek a semen a velké pevné rajče nasekáme nadrobno a chilli papričku najemno. Z limetky ukrojíme 6 plátků. |
4 | Filé smícháme s nasekanou zeleninou, přilijeme 2 lžíce limetkové šťávy a 150 ml kokosového mléka, podle chuti přisolíme, připepříme, promícháme a rozdělíme do širokých sklenic. Ozdobíme plátkem limetky a servírujeme. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.