Salát z rýže po maďarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z rýže po maďarsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52709 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
100 g | Kukuřice |
350 ml | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
50 g | Petržel - nať |
150 g | Rýže dlouhozrnná |
100 g | Salám uherský |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Na zálivku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Majonéza |
4 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 308,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Majonéza, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Masový vývar, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Salám uherský, Sýr Ementál (Primátor), Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků, Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z rýže po maďarsku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme olej a rozpálíme. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do hrnce na olej. Na cibuli vsypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme. Pak přisolíme, přidáme papriku a zalijeme vývarem. |
2 | Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a dusíme 25 minut. Pak rýži scedíme a vložíme do mísy k vychladnutí. |
3 | Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme bílé žebroví a semínka a rozkrájíme na nudličky. Salám a sýr pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme feferonku a petrželku jemně posekáme. |
4 | Do rýže vmícháme nakrájené kousky paprik, salámu a sýra a přidáme ještě kukuřici. |
5 | Připravíme v misce zálivku. Vložíme do ní zakysanou smetanu, kečup, majonézu, ocet a prošleháme. Nakonec osolíme a opepříme. Zálivku lehce vmícháme do salátu a necháme jej alespoň 1 hodinu odležet. |
Poznámka
Nejlepší chuť získá odleželý salát. Je dobré část petrželky do salátu vmíchat až před podáváním.