Polévka z uzeného masa se zelím

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
57 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové zelí zbavíme poškozených listů, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostky. Do vroucí osolené vody vložíme zelí a vaříme. Po 10 minutách zelí scedíme (vývar odložíme) a necháme okapat. V mezičase na oleji zpěníme cibuli se slaninou. Poté vmícháme maso a osmažíme. Směs zaprášíme moukou, zarestujeme a přelijeme vývarem ze zelí. Do polévky přidáme koření, brambory, smetanu a na mírném plameni vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vmícháme okapané uvařené zelí, osladíme, osolíme a opepříme. Polévku necháme ještě 3 minuty probublávat. Do odstavené polévky vmícháme máslo a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.