Recept

Polévka z uzeného masa se zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 52718

Ingredience

3 ks Bobkový list
250 g Brambory
80 g Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Kmín mletý
50 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
50 ml Olej rostlinný
5 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
200 g Uzená vepřová krkovička
Na zelí
0,5 kávová lžička Sůl
1,4 l Voda pitná
350 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 750kJ
7% Sacharidy 25 g
76% Tuky 57 g
12% Sodík 246 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka z uzeného masa se zelím postup přípravy receptu:

1

Syrové zelí zbavíme poškozených listů, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na kostky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostky.

2

Do vroucí osolené vody vložíme zelí a vaříme. Po 10 minutách zelí scedíme (vývar odložíme) a necháme okapat.

3

V mezičase na oleji zpěníme cibuli se slaninou. Poté vmícháme maso a osmažíme. Směs zaprášíme moukou, zarestujeme a přelijeme vývarem ze zelí. Do polévky přidáme koření, brambory, smetanu a na mírném plameni vaříme, až jsou brambory měkké. Do hotové polévky vmícháme okapané uvařené zelí, osladíme, osolíme a opepříme. Polévku necháme ještě 3 minuty probublávat. Do odstavené polévky vmícháme máslo a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept