Recept

Tažený závin s višněmi a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52720

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
300 g Višně
Těsto
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
0,5 dl Olej slunečnicový
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,3 dl Voda pitná
Ořechová směs
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
200 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
1,3 g Smetana 16% (pochoutková)
Na posypání
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 505kJ
19% Sacharidy 68 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 209 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tažený závin s višněmi a ořechy postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej, sůl a vlažnou vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké vláčné těsto. Těsto v míse zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout asi 30 minut.

2

Mezitím dáme do mísy vlašské ořechy, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, skořicový cukr a směs tyčovým mixérem rozmixujeme nahrubo. K ořechům přidáme zakysanou smetanu a směs promícháme. Višně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme. V pánvi na másle dozlatova usmažíme strouhanku.

3

Na vál rozložíme velkou čistou utěrku, poprášíme ji moukou a těsto na utěrce rozválíme. Poté hřbety rukou těsto vytáhneme co nejtenčeji. Těsto posypeme strouhankou, rozetřeme ořechy, na ně rozložíme višně, které posypeme cukrem podle kyselosti višní. Dva okraje závinu přeložíme dovnitř a pomocí utěrky těsto stočíme do závinu, opatrně ho přeložíme na plech s pečícím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 20 minut dozlatova.

4

Vychladlý závin nakrájíme na plátky, posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept