Recept

Hlávkový salát s lososem, fazolovými lusky a smaženými bramborovými lupínky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52723

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
1 polévková lžíce Bazalka
225 g Brambory
1 ks Cibule červená
75 g Fazolové lusky zelené
450 g Losos - filety
1 kávová lžička Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
125 g Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 384kJ
4% Sacharidy 15 g
21% Tuky 16 g
18% Sodík 359 mg
56% Bílkoviny 31 g

Hlávkový salát s lososem, fazolovými lusky a smaženými bramborovými lupínky postup přípravy receptu:

1

Tři lososová filé s kůží omyjeme, osušíme, v pánvi zalijeme vodou a uvedeme do varu. Lososa pak na středním ohni 5 minut vaříme, potom pánev stáhneme z ohně a necháme ještě 5 minut odstát. Z uvařené ryby slijeme vodu, kůži odstraníme, maso rozebereme na přirozené dílky a odložíme do tepla.

2

Do středně velkého rendlíku dáme vařit vejce. Po 7 minutách vaření k vejcím přidáme fazolové lusky zbavené stopek a špiček a vaříme ještě 3 minuty. Vodu pak slijeme, vejce prudce zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme a odložíme. Fazolové lusky překrájíme na kousky a také je odložíme.

3

Mezitím na tenká kolečka nakrájíme oloupanou menší červenou cibuli, podélně rozpůlíme cherry rajčata, středně velký opraný salát rozebereme na listy a prolisujeme česnek. Potom na velmi tenké plátky nakrájíme menší dobře omyté nové brambory.

4

Na rozpáleném oleji v pánvi smažíme bramborové lupínky 5-6 minut. Když jsou křupavé a mají zlatavou barvu, dáme je do ubrousku osušit a uložíme stranou.

5

Na dresink metličkou ušleháme olivový olej s červeným vinným a balsamico octem, solí a mletým pepřem.

6

Ve větší míse smícháme lososa s vejci, fazolkami, rajčaty a cibulí. Zalijeme dresinkem a opatrně promícháme.

7

Hotový salát rozdělíme na mělké široké misky vyložené salátovými listy, přidáme smažené brambory a servírujeme ozdobené bazalkovými lístky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept