Německý bramborový salát s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německý bramborový salát s kysanou smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52727 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
6 polévková lžíce | Vývar drůbeží |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 320,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Německý bramborový salát s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy. |
2 | V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou. |
3 | Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou. |