Recept

Dušené hovězí maso s jalovcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52728

Ingredience

3 ks Bobkový list
2 ks Cibule
5 polévková lžíce Citronová šťáva
1,2 kg Hovězí maso přední
1 l Hovězí vývar základní
8 ks Jalovec
30 g Máslo čerstvé
60 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
Na jíšku
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 834 kcal
Kilojoule 3 491kJ
8% Sacharidy 30 g
67% Tuky 50 g
52% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 63 g

Dušené hovězí maso s jalovcem postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Špek a cibuli nakrájíme nahrubo. Jalovec rozdrtíme nahrubo.

2

V kastrolu na oleji ze všech stran osmažíme maso dozlatova, vyjmeme z pánve a odložíme. Do výpeku přidáme slaninu, cibuli a osmažíme. Poté přidáme jalovec, bobkový list a za stálého míchání minutu smažíme. Cibuli zalijeme vývarem, vložíme maso a pod poklicí dusíme na mírném plameni zhruba 1:45 hodiny. Během dušení občas zamícháme.

3

V mezičase z másla a mouky usmažíme středně tmavou jíšku.

4

Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky zašleháme jíšku a citronovou šťávu. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme 15 minut. Před podáváním omáčku osolíme, opepříme, zjemníme máslem a vrátíme do ní maso a prohřejeme, už nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept