Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Guláš se smetanou 5 1
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 52731

Ingredience

450 g Cibule
2 kg Hovězí maso přední
1,1 l Hovězí vývar základní
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
Na jíšku
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 254kJ
4% Sacharidy 14 g
86% Tuky 64 g
53% Sodík 1 g
160% Bílkoviny 90 g

Guláš se smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo.

2

V kastrolu na sádle zpěníme cibuli a osmažíme dozlatova. Poté přidáme maso a ze všech stran za častého míchání osmažíme. Když maso zezlátne, přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme 2/3 vývaru. Pod poklicí maso na mírném plameni dusíme asi 2 hodiny. Během dušení přiléváme zbylý vývar a maso mícháme.

3

V mezičase z másla a mouky usmažíme světlehnědou jíšku.

4

K měkkému masu vmícháme jíšku a smetanu a pečlivě zašleháme. Za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Před podáváním guláš osolíme a opepříme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Guláš se smetanou
Guláš se smetanou je skvělou volbou pro všední oběd, ale i třeba ten víkendový, protože chutná báječně. Nakrmíte jím více lidí a všichni budou doslova a do písmene spokojení. Sice byste měli začít s přípravou trošku dřív než s gulášem z vepřového masa, ale výsledek stojí za to.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept