Recept

Hovězí na víně s pyré z pastináku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52748

Ingredience

3 ks Bobkový list
140 g Celer bulvový
150 g Cibule
1,2 kg Hovězí plec
200 ml Hovězí vývar základní
200 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
5 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
140 g Petržel kořen
100 g Povidla švestková
30 g Protlak rajčatový
80 g Slanina vepřová
50 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián sušený
200 ml Víno portské
1 l Víno červené
Na pyré
1 ks Cibule
30 g Cukr krupice
80 g Jablka
160 g Máslo čerstvé
600 g Pastinák
2 ks Skořice celá
0,3 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 759kJ
13% Sacharidy 46 g
140% Tuky 105 g
20% Sodík 394 mg
79% Bílkoviny 45 g

Hovězí na víně s pyré z pastináku postup přípravy receptu:

1

Petržel, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli pod maso nakrájíme nahrubo.

2

Hovězí plec očistíme, opláchneme, osušíme a prošpikujeme klínky slaniny. Maso osolíme a opepříme.

3

Maso ze všech stran osmažíme na sádle dozlatova a vyjmeme. Do výpeku vložíme mrkev, celer, petržel, zarestujeme a přimícháme cibuli. Po minutě vmícháme nové koření, tymián, celý pepř, osmažíme a vmícháme protlak, povidla a za stálého míchání chvíli smažíme. Směs zalijeme větším dílem červeného vína, rozšleháme, přidáme maso a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Během dušení mícháme a přiléváme zbylé víno. Maso by mělo být téměř udušené po dvou hodinách. Poté přilijeme vývar a dusíme dalších 15 minut. Hotové maso vyjmeme a držíme na teple. Do omáčky vmícháme portské víno, promícháme a omáčku přecedíme do čistého kastrolu, povaříme minutu a odstavíme. Do omáčky zašleháme po částech kostičky másla.

4

V mezičase připravíme pastinákové pyré. Cibuli do pyré nakrájíme najemno. Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky. V kastrolu zpěníme na másle cibuli, přidáme jablko, skořici, cukr a za stálého míchání necháme směs zkaramelizovat. Do karamelu vmícháme pastinák, dvě minuty smažíme, přilijeme vodu, promícháme a na mírném plameni za častého míchání dusíme zhruba 30 minut. Poté ze směsi vyjmeme skořici a směs rozmixujeme dohladka. Na závěr pyré osolíme.

5

Maso podáváme nakrájené na plátky, přelité omáčkou s pastinákovým pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept