Sušené třešně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 290 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušené třešně
Celkový čas: | 290 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 280 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52760 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
600 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
4 kg | Třešně |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 292,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušené třešně postup přípravy receptu:
1 | Zralé třešně omyjeme a necháme okapat. Naskládáme je na plech a v nahřáté troubě je při 60 stupňové teplotě necháme zavadnout. Ze zavadlých třešní zmáčknutí odstraníme pecky. |
2 | Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr krupici a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme sladký sirup. Vložíme do něj vypeckované třešně a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut. Potom hrnec odstavíme ze sporáku a necháme na chladném místě celou noc chladit. Následovně hrnec se sirupem a třešněmi vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Třešně scedíme, necháme okapat a rozložíme do elektrické sušárny. Při 60 stupních sušíme cca 4 hodiny, aby třešně byly vláčné a suché. |
3 | Vysušené třešně dáme do uzavíracích kuchyňských nádob, které udržujeme na suchém místě. |