Salát bramborový s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát bramborový s houbami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52762 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
800 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Lišky čerstvé |
200 ml | Masový vývar |
4 polévková lžíce | Ořechový olej |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 924,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Masový vývar, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát bramborový s houbami postup přípravy receptu:
1 | Do vyššího hrnce vlijeme vodu a umístíme pařák. Přivedeme vodu v hrnci k varu a potom na pařák vložíme omyté brambory. Hrnec zakryjeme pokličkou a pak vaříme 35 - 45 minut, doba vaření závisí na velikosti brambor. |
2 | Uvařené brambory vyndáme a necháme je trochu zchladnout. Vlažné oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. |
3 | Do hrnce vlijeme masový vývar, přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Do vývaru přilijeme ocet a 2 lžíce oleje, rozmícháme osolíme a opepříme. Horkým vývarem zalijeme plátky brambor. Lehce promícháme a necháme odležet minimálně 15 minut. |
4 | Na pánev nalijeme olej. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibulové kostičky vložíme na olej a přidáme očištěné a pokrájené lišky. Opékáme. Ještě teplé potom přidáme do salátu a lehce zamícháme. Necháme alespoň 15 minut odležet. |
5 | Nakonec salát posypeme nasekaným tymiánem a podáváme. |