Olomoucká sedlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucká sedlina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52788 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 plátek | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
3 g | Kmín drcený |
30 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 168,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Olomoucká sedlina postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, na ni navršíme na plátky nakrájené tvarůžky, posypeme paprikou a drceným kmínem a na mírném ohni bez míchání necháme pozvolna rozpustit, až vznikne kompaktní hmota. Rozdělíme na čtvrtiny a navršíme na plátky toastového chleba. |