Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
25 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme dresink. V misce smícháme nasekanou čerstvou pažitku se solí, mletým pepřem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, olivový a sezamový olej, pomerančovou a limetkovou šťávu a vše dohromady ušleháme.
  • 2
    Ve wok pánvi rozehřejeme lžíci slunečnicového oleje, přidáme na plátky nakrájené malé šalotky, nasekanou červenou chilli papričku, mladé hráškové lusky zbavené stopek a špiček a mladou cukrovou kukuřici. Směs při vysoké teplotě restujeme 3 minuty, až zelenina zkřehne. Horkou směs vysypeme do mísy, přelijeme ji asi čtvrtinou dresinku a odložíme.
  • 3
    V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová a černuchová semínka a v nich postupně obalíme po obou stranách osolené a opepřené plátky tuňáka. Semena na rybu přitlačíme, aby dobře držela. Do pánve, ve které jsme restovali zeleninu, přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje, který zahřejeme na vysokou teplotu. Vložíme obalené rybí plátky a prudce je po obou stranách osmažíme. Když je ryba měkká, přemístíme ji na kuchyňské prkénko a vychladlou ji pak ostrým nožem nakrájíme na úzké proužky.
  • 4
    Nakonec připravíme křupinky. Placičky z těsta wonton nakrájíme na tenké proužky, které v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme. Když proužky dostanou zlatohnědou barvu, z pánve je vyjmeme, necháme okapat a podle chuti osolíme.
  • 5
    Opraný a na listy rozebraný římský salát smícháme s listy kadeřavého salátu, salátem Dubáčkem, Polníčkem, Rosso a s orestovanou zeleninovou směsí v míse, přidáme zbytek dresinku a vše dobře promícháme. Podle chuti ještě přisolíme a připepříme. Salátový základ rozdělíme na talíře a poklademe proužky smaženého tuňáka.
  • 6
    Hotový salát servírujeme posypaný osmaženými křupinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.