Recept

Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52789

Ingredience

1 ks Chilli paprička
150 g Hrachové lusky
100 g Kukuřice cukrová
4 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Ocet rýžový
1,5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
3 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
50 g Salát Polníček
50 g Salát Rosso
50 g Salát kadeřavý
50 g Salát listový Dubáček
50 g Salát římský
4 polévková lžíce Sezam - semena
2 kávová lžička Sůl
150 g Tuňák obecný
80 g Těsto Wonton
1 polévková lžíce Zázvor celý
4 polévková lžíce Černucha
8 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 635kJ
24% Sacharidy 88 g
29% Tuky 22 g
31% Sodík 611 mg
48% Bílkoviny 27 g

Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme dresink. V misce smícháme nasekanou čerstvou pažitku se solí, mletým pepřem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, olivový a sezamový olej, pomerančovou a limetkovou šťávu a vše dohromady ušleháme.

2

Ve wok pánvi rozehřejeme lžíci slunečnicového oleje, přidáme na plátky nakrájené malé šalotky, nasekanou červenou chilli papričku, mladé hráškové lusky zbavené stopek a špiček a mladou cukrovou kukuřici. Směs při vysoké teplotě restujeme 3 minuty, až zelenina zkřehne. Horkou směs vysypeme do mísy, přelijeme ji asi čtvrtinou dresinku a odložíme.

3

V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová a černuchová semínka a v nich postupně obalíme po obou stranách osolené a opepřené plátky tuňáka. Semena na rybu přitlačíme, aby dobře držela. Do pánve, ve které jsme restovali zeleninu, přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje, který zahřejeme na vysokou teplotu. Vložíme obalené rybí plátky a prudce je po obou stranách osmažíme. Když je ryba měkká, přemístíme ji na kuchyňské prkénko a vychladlou ji pak ostrým nožem nakrájíme na úzké proužky.

4

Nakonec připravíme křupinky. Placičky z těsta wonton nakrájíme na tenké proužky, které v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme. Když proužky dostanou zlatohnědou barvu, z pánve je vyjmeme, necháme okapat a podle chuti osolíme.

5

Opraný a na listy rozebraný římský salát smícháme s listy kadeřavého salátu, salátem Dubáčkem, Polníčkem, Rosso a s orestovanou zeleninovou směsí v míse, přidáme zbytek dresinku a vše dobře promícháme. Podle chuti ještě přisolíme a připepříme. Salátový základ rozdělíme na talíře a poklademe proužky smaženého tuňáka.

6

Hotový salát servírujeme posypaný osmaženými křupinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept