Recept

Chodské smažené vdolečky s marmeládou, tvarohem a šlehačkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52820
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

0,6 dl Olej stolní
Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
25 g Droždí
1 dl Mléko plnotučné
Těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na ozdobení
1 ks Cukr skořicový
200 g Marmeláda meruňková
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
200 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 372kJ
21% Sacharidy 75 g
29% Tuky 22 g
9% Sodík 177 mg
33% Bílkoviny 18 g

Chodské smažené vdolečky s marmeládou, tvarohem a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

V hrnečku si do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého nalijeme vykynutý kvásek, přidáme mléko, 3 žloutky, vlažné rozpuštěné máslo, cukr, 2 špetky soli a citronovou kůru. Těsto důkladně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený plát. Zlehka z něj vyválíme plát asi 2-3 cm silný. Formičkou o průměru přibližně 8 cm vykrojíme vdolečky a necháme je ještě 10-15 minut kynout.

3

V pánvi si rozpálíme olej a vdolečky zvolna smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené vdolečky necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného oleje. Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Vdolečky před podáváním potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, zdobíme šlehačkou, kterou posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept