Srnčí maso na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso na houbách
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
850 g | Srnčí plec |
Na omáčku | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
70 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
1,5 kávová lžička | Citronová kůra |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
8 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
70 g | Petržel kořen |
30 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
350 ml | Víno červené |
650 ml | Vývar drůbeží |
Na houby | |
400 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 212,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Srnčí plec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso na houbách postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěné houby nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Na tuku osmažíme dozlatova zeleninu, přidáme koření, bylinky a cibuli. Zarestujeme a vmícháme maso. Směs osolíme, opepříme a osmažíme a za stálého míchání smažíme, až maso zezlátne a vydusí se šťáva z masa. Poté přilijeme víno a vaříme, až se vývar vyvaří. K masu vlijeme ocet, vývar, přidáme citronovou kůru a na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 70 minut. Udušené maso vyjmeme z omáčky a držíme na teple. |
3 | V mezičase v kastrolu na másle dusíme houby, přilijeme scezenou omáčku, přidáme maso a prohřejeme. |