Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 52824

Ingredience

850 g Srnčí plec
Na omáčku
3 ks Bobkový list
70 g Celer bulvový
100 g Cibule
1,5 kávová lžička Citronová kůra
150 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
2 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
8 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
30 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
350 ml Víno červené
650 ml Vývar drůbeží
Na houby
400 g Houby čerstvé
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 108kJ
4% Sacharidy 13 g
127% Tuky 95 g
31% Sodík 611 mg
122% Bílkoviny 69 g

Srnčí maso na houbách postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěné houby nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

2

Na tuku osmažíme dozlatova zeleninu, přidáme koření, bylinky a cibuli. Zarestujeme a vmícháme maso. Směs osolíme, opepříme a osmažíme a za stálého míchání smažíme, až maso zezlátne a vydusí se šťáva z masa. Poté přilijeme víno a vaříme, až se vývar vyvaří. K masu vlijeme ocet, vývar, přidáme citronovou kůru a na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 70 minut. Udušené maso vyjmeme z omáčky a držíme na teple.

3

V mezičase v kastrolu na másle dusíme houby, přilijeme scezenou omáčku, přidáme maso a prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept