Rosol z rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rosol z rybízu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 52833 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
3 kg | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 826,0mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 123,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.

Rosol z rybízu postup přípravy receptu:
1 | Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz nandáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávý dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme. |