Recept

Chodské koblížky s malinami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 52834

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
1 dl Mléko plnotučné
Těsto
500 g Brambory
1,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
Na smažení
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
Na ozdobení
170 g Maliny
220 g Marmeláda malinová
2,5 dl Smetana zakysaná15%

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 882kJ
20% Sacharidy 71 g
17% Tuky 13 g
10% Sodík 200 mg
25% Bílkoviny 14 g

Chodské koblížky s malinami postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a uvaříme je doměkka, vaříme je 20 minut. Poté brambory slijeme, oloupeme a teplé nastrouháme do mísy. V misce si ve vlažném mléku s cukrem rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.

2

K nastrouhaným bramborům přidáme polohrubou mouku, vzešlý kvásek, mléko, špetku soli, 2 vejce a vše promícháme. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a dobře ho uhněteme. Těsto musí být hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Z těsta vyválíme placku silnou asi 2.5-3 cm a formičkou z něj vykrajujeme kolečka - koblížky o průměru asi 5 cm. Necháme je asi 10 minut vykynout.

3

V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm koblížky osmažíme z každé strany dozlatova. Jakmile je vyjmeme z omastku, odložíme je na papírový ubrousek okapat.

4

Poté koblížky položíme na talíře, potřeme malinovou marmeládou, na každý poklademe lžičkou hustou zakysanou smetanu, ozdobíme čertvými malinami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept