Recept

Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 52837

Ingredience

8 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
Marináda
2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 dl Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 dl Voda pitná
Voda na vaření
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Salát
500 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
3 špetka Sůl
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 356kJ
8% Sacharidy 29 g
23% Tuky 17 g
20% Sodík 393 mg
24% Bílkoviny 14 g

Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky dáme 1 dl vody, ve které rozpustíme 2 lžíce cukru, přilijeme 0,5 dl octa a přimícháme 3 lžíce oleje.

2

Z omytého celeru odkrojíme 1/4, kterou si odložíme stranou. V hrnci si přivedeme k varu litr vody s 0,5 dl octa, 0,5 lžíci cukru a 0,5 lžičkou soli. Neoloupaný celer (3/4) vložíme do vroucí vody a vaříme ho asi 15-20 minut.

3

Uvařený celer oloupeme, nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm, dlouhé 3 cm. Dáme je do mísy. Syrovou 1/4 celeru oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k vařenému celeru. Šalotky očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Omytou pažitku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky a s pažitkou ho přidáme k celeru.

4

Salát opepříme, osolíme podle chuti, přilijeme marinádu a dáme na 20-30 minut do chladničky odležet. Celerový salát podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz