Kapr na sardeli
29 min.
Ingredience
- 850gramůKapr obecný
 - 40gramůMouka pšeničná hladká
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 4kusyRajčata
 
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
 - 2lžičkyCitronová šťáva
 - 160mililitrůVoda pitná
 - 2,5lžičkySardelová pasta
 - 1lžícePetržel - nať
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 2Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.
 - 3V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.
 - 4Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.