Kuře milánské

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1012 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
73 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční, hřbetní a žebra, drobnější kosti ponecháme. Odstraněné kosti a kůži použijeme na vývar.
  • 2
    Těsně před tepelnou úpravou kuřete si připravíme milánské nudle. V misce rozšleháme vejce, osolíme ho, přidáme 50 g rozpuštěného másla a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 5mm otvor a celý obsah vymačkáme do vařící se slané vody. Vaříme 4 minuty pak nudle scedíme, propláchneme a v přikryté míse uložíme do tepla.
  • 3
    Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečné porce přendáme na ohřáté talíře. Tuk na pánvi zalijeme 2 lžícemi horké vody, přidáme lžíci kečupu, povaříme, osolíme, vmícháme 50 g másla a pánev s hotovou šťávou odstraníme z plotny.
  • 4
    Ke kuřeti na talířích přidáme uvařené milánské nudle a porce servírujeme přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.