Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52859 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
6 ks | Cibule |
950 g | Kuře |
130 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 203,6mg |
Draslík | 748,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 386,4mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chilli koření mleté, Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala postup přípravy receptu:
1 | Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli. |
3 | Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením. |