Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 950gramůKuře
    • 6kusůCibule
    • 150gramůAnglická slanina
    • 1lžíceVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaChilli koření mleté
    • 130gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
81 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli.
  • 3
    Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.