Recept

Kapr se studenou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 52860

Ingredience

850 g Kapr obecný
Na lák
2 ks Bobkový list
40 g Cukr krupice
6 ks Nové koření celé
90 ml Ocet kvasný lihový
8 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na omáčku
120 g Houby nakládané
1 polévková lžíce Kerblík
80 g Majonéza
1 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
4% Sacharidy 15 g
37% Tuky 28 g
29% Sodík 579 mg
70% Bílkoviny 39 g

Kapr se studenou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z kapra naporcujeme, pažitku a kerblík nasekáme nadrobno.

2

V rendlíku přivedeme do varu vodu s cukrem, solí, octem a kořením, stáhneme plamen a na mírném plameni vaříme 10 minut. Do láku vložíme porce kapra a pod poklicí na mírném plameni z každé strany vaříme 5 minut. Rybu z láku opatrně přeložíme do mísy a pod fólií necháme v chladničce vystudit.

3

V mezičase připravíme omáčku. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kousky. V misce promícháme scezené nakládané houby, rajčata, bylinky, sůl, pepř a majonézu.

4

Vychlazeného kapra podáváme s připravenou houbovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept